Artikel afbeelding

Zonnen bij een zonnestudio of thuis?

Een zonnebankkuur is de ideale manier om voor een speciale gelegenheid of voor de start van de zomer een mooi kleurtje op te bouwen. Wanneer je nog nooit hebt gezond onder de zonnebank, is de zonnestudio een ideale uitkomst. Maar als je vaker zont kan dit de kosten sterk opjagen. Dan is het misschien een idee om zelf een zonnebank aan te schaffen. In dit artikel behandelen we de verschillen tussen thuis zonnen en zonnen onder de zonnebank

Zonnen bij de zonnestudio

Wanneer je gaat zonnen bij een zonnestudio ben je in veel gevallen verzekerd van goede, professionele zonnebanken en deskundig advies. Dat is immers verplicht; zonneconsulenten zullen ten alle tijden passend en persoonlijk advies moeten geven over het juiste gebruik van de zonnebank. Dat is ook meteen een groot voordeel van zonnen bij de zonnestudio. Omdat verkeerd gebruik van de zonnebank schadelijk kan zijn, is correct gebruik uiterst van belang.

Zonnestudio’s hebben daarnaast ook professionele zonnebanken in huis. Deze zijn anders dan zonnebanken voor thuisgebruik. Deze zonnebanken zijn een stuk duurder omdat ze krachtiger zijn. Hierdoor maken ze ook gebruik van krachtstroom. Het voordeel van deze zonnebanken is dat een sessie sneller klaar is. Ook heeft de zonnestudio meerdere soorten zonnebanken. Wanneer je het eerste pigment hebt opgebouwd, kan je overstappen naar een krachtigere zonnebank. Dis is niet mogelijk wanneer je thuis één zonnebank hebt staan, waardoor je steeds langer zult moeten zonnen.

Een sessie bij de zonnebank kost tussen de 5 tot 15 euro, afhankelijk van de zonnestudio en het soort zonnebank dat je gebruik maakt. Dit lijkt natuurlijk redelijk goedkoop, maar er zijn meerdere sessies nodig om het bruine tintje te bereiken dat je graag wilt. Vaak zijn er ongeveer 10 sessies nodig. Daarnaast zul je 1 keer per week een sessie moeten doen, wil je je bruine teint ook behouden. Uitgaande van 10 euro per sessie, zul je ongeveer 620 euro kwijt zijn om een heel jaar een bruine tint te behouden.

Thuis zonnen

Wanneer je vaak zont, dan kan het een goede investering zijn om een eigen zonnebank aan te schaffen. De kosten van een zonnebank liggen tussen de 1000 en 3000 euro. Verschillen in ligcomfort, technologieën en lampen veroorzaken dit prijsverschil. Het nadeel van een volledige zonnebank is de ruimte die het inneemt: houd rekening met het oppervlakte van een eenpersoons bed. De zonnehemel is een goedkopere optie, maar heeft alleen lampen aan de bovenzijde. Je zult je dus moeten omdraaien om aan beide kanten te kunnen bruinen. Daarentegen is een zonnebank vaak inklapbaar, dus neemt deze minder ruimte in. Zonnebanken en -hemels zijn uiteraard ook tweedehands verkrijgbaar. Dat kan de aanschafkosten aanzienlijk verlagen.

Vergeet niet dat zonnebanken en zonnehemels veel stroom verbruiken. Dit kan oplopen tot enkele euro’s per maand. Ook zal onderhoud of een nieuw onderdeel een keertje nodig zijn, wat erg duur kan zijn.

Het grootste voordeel van het thuis zonnen is dat je kunt zonnen wanneer je maar wilt en daarvoor niet het huis uit hoeft. Dit bespaart tijd en over een langere periode kan je ook geld besparen. Daarnaast zul je zeer veel privacy hebben in je eigen huis vergeleken met een zonnestudio.

Keus gemaakt?

Ben je erover uit? Dan kunnen we je helpen met de volgende stap: het vinden van een zonnestudio of een zonnebank leverancier bij jou in de buurt. Meer informatie nodig? Ook dan kunnen de bedrijven op deze website je verder helpen met passend advies.

Op July 30, 2018